(ВИДЕО) Стоилковић: 50 000 српских гласова можете добити само уколико водите рачуна о интересима Срба

Извор и линк: lider.mk

Во пресрет на српскиот национален празник „Свет Сава“ и Светосавската академија која во понеделник ќе се одржи во Скопје, во „Лидер“ разговаравме со претседателот на Демократската партија на Србите во Македонија, Иван Стоиљковиќ.

Стоиљковиќ смета дека владата слабо води сметка за правата на Србите во Македонија и дека за во иднина било која власт да ги освои српските гласови во земјава, ќе мора да се потруди.

-Во наредниот период, било која влада во Република Македонија доколку не води сметка на остварувањето на тие политички интереси на српската заедница во Република Македонија, нема да може да смета на гласовите на србите во Македонија. Да ве потсетам, во република Македонија живеат околу 50.000 Срби. – вели Стоиљковиќ во интервјуто за „Лидер“.

Со претседателот на ДПСМ, разговаравме и за Светосавската академија која ќе се одржи во понеделник, но и за многу други прашања.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email